Cum ne regenerăm părul după o vară călduroasă?

Impactul razelor de soare poate deteriora firul de păr când acesta este expus pentru perioade îndelungate de timp. Însă, se întâmplă ca întreținerea părului pe timpul vacanței să nu fie neapărat o prioritate. În cazul acesta, ce putem face pentru a readuce firul de păr la starea lui naturală folosind metode cât mai puțin dăunătoare părului nostru?

 

Revitalizează-ți părul cu produse pe bază de ulei

Arborele de argan este sursa unuia dintre cele mai folosite uleiuri de înfrumusețare de-a lungul timpului. Uleiul de argan sau uleiul marocan reprezintă o explozie de acizi grași esențiali, meniți să reducă uscăciunea părului. În doar 5-7 minute, masca reparatoare îți oferă sclipirea de care părul tău are nevoie după o vară plină de aventură și distracție.

302915_1600x1600

Evită expunerea părului la ardere și căldură

Vremea bună este principalul ajutor când vine vorba de evitarea expunerii părului la produse de coafat. Atât timp cât vremea de afară permite ca părul să fie lăsat să se usuce pe cont propriu, folosirea plăcilor de îndreptare sau încrețire a părului devine un mare no-no, în special pentru părul deja deteriorat. Totuși, dacă este necesar, coafarea părului deteriorat este recomandat sa fie făcută la un salon, abia după supunerea părului la un tratament de revitalizare.

 

 

O tunsoare nu strică niciodată, ba chiar ajută!

Regenerarea firului de păr este mult mai rapidă după o tunsoare ca la carte. Un hairstylist cu experiență va sti să îndepărteze suprafața de păr deteriorat fără a strica estetica tunsorii tale. Dacă totuși dorești o schimbare de look, cu atât mai bine. Cu cât părul este tăiat mai des, cu atât șansele cresc pentru o revenire accelerată.

 

Oprește îngrășarea părului

Activitatea pe timpul verii este de multe ori îngreunată de temperaturile ridicate și de transpirația în exces. Sănătatea scalpului este de cele mai multe ori afectată de către secreția in abundență a sebumului, cauzată de umezeală și cum spuneam, transpirație. Cea mai bună soluție este un șampon pentru păr uscat!

 

Pentru mai multe sfaturi, tips & tricks și produse de calitate pentru îngrijirea părului tău, te așteptăm la salonul El Studio!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *