Cele mai eficiente produse pentru ingrijirea unghiilor

salon unghii

Stiai ca ritualul de ingrijire si infrumusetare nu se rezuma doar la tratamente faciale, coafat sau masaj, ci si la ingrijirea unghiilor. Mainile si unghiile sunt la randul lor supuse zilnic unor factori care pot afecta pielea si textura unghiilor, insa cu toate acestea de prea putine ori apelam la tratamente speciale pentru ingrijirea lor.

Cele mai multe probleme la nivelul mainilor si a unghiilor apar in timpul iernii, atunci cand temperaturile sunt foarte reduse. Acestea devin crapate, uscate si totodata mai pot aparea dureri ale pielii.

Ingrijirea unghiilor ar trebuie sa devina o preocupare lunara, daca nu si mai des. Fie că le tratăm cu un simplu lac, fie apelăm la produse specifice pentru întărirea şi tratarea unghiilor trebuie să ştim cum este corect să le îngrijim, cât de des şi ce paşi trebuie să urmăm pentru ca unghiile să nu-şi schimbe culoarea.

Pentru ingrijirea mainilor si unghiilor ti-am pregatit cateva sfaturi care te vor ajuta la protejarea si ingrijirea, cat si fortificarea unghiilor dar si la regenerarea acestora.

kit unghii

Sfaturi utile pentru îngrijirea unghiilor

  1. Pentru o manichiura rezistenta iti recomandam sa folosesti inainte de aplicarea ojei un strat de baza protector pentru unghii iar la final un lac de unghii care sa ofere stralucire, rezistenta si cu care sa sigilezi manichiura.
  2. Renunta la indepartarea cuticulelor. Hidrateaza-le si foloseste un produs care le inmoaie, pentru ca apoi sa vii cu un betisor de bambus si sa le impingi. Daca nu vrei sa mergi la salon pentru acest proces, le poti ingriji chiar si tu acasa cu ajutorul unui kit de unghii. Vei observa ca nu vor mai creste asa repede si vor arata foarte bine! Nu doar tenul are nevoie de hidratare, ci si cuticulele tale.
  3. In locul pilei clasice cu care esti obisnuita, iti recomandam o pila de sticla, pentru ca este mai blanda cu unghiile tale. Le poti oferi diferite forme si le poti scurta dupa bunul plac. De asemenea, poti folosi si o pila de tip buffer pentru a netezi suprafata unghiei si pentru a-i oferi stralucire.
  4. Pentru indepartarea ojei, iti recomandam sa folosesti un dizolvant fara acetona, pentru a nu deteriora unghiile.
  5. Pentru intarirea si hidratarea unghiilor, maseaza-le cu ulei de masline sau de floarea soarelui, ori cu continutul unei capsule de vitamina E.
  6. Pentru protejarea unghiei, foloseste numai lacuri de buna calitate, pentru a evita stergerea repetata cu dizolvant, acesta deteriorand structura unghiei si slabind-o. De asemenea, nu coji lacul de pe unghii, pentru ca unghia se zgarie.
  7. Din cand in cand, lasa unghiile sa respire. Asta inseamna ca nu ar trebui sa mentii lacul pe unghii prea mult timp. Sterge-l dupa o saptamana si lasa-ti unghiile libere o zi sau doua.

Daca nu ai timp sau rabdare pentru un intreg proces de ingrijire al unghiilor, sau iti doresti o ingrijre profesionista, te asteptam la El Studio, un salon de unghii dedicate iubitoarelor de unghii sanatoase si de manichiuri impecabile. Voi ce produse folosiţi pentru ingrijirea unghiilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *