Ce este vopseaua de par fara amoniac si de ce este recomandata?

Iti doresti sa-ti vopsesti parul pentru prima data,  insa nu stii daca sa optezi pentru vopsea cu amoniac sau fara? Citeste articolul si afla de aici care sunt motivele pentru care este indicat sa iti indrepti atentia catre varianta fara amoniac.

Vopseaua de par fara amoniac, dupa cum sugereaza si numele, nu contine amoniac si alte substante chimice agresive cu podoaba capilara.  Acest tip de vopsea de par este realizata cu ajutorul unor uleiuri emoliente si alte ingrediente ce contribuie la mentinerea texturii si sanatatii firului de par. Substantele chimice din acest tip de vopsea sunt blande cu parul si previn deteriorarea acestuia. 

Cu alte cuvinte, daca folosesti vopsea fara amoniac te poti asigura ca parul nu este distrus in timpul procesului de schimbare a look-ului.  

Ce este amoniacul? 

Amoniacul este o  substanta chimica produsa in mod natural prin descompunerea materiei vegetale si animale, dar care, in acelasi timp, poate fi fabricata artificial. Cea mai mare parte a amoniacului industrial fabricat ajunge in ingrasamantul agricol.  

Cu toate acestea, amoniacul joaca, de asemenea, un rol important in multe produse de curatare si echipamente de uz casnic si industrial, inclusiv in sistemele de aer conditionat si tratarea apelor uzate. In cazul produselor cosmetice, amoniacul  stabilizeaza nivelul pH-ului, provocand deschiderea cuticulei parului. 

Cu toate acestea, in cazul vopselelor de par, amoniacul dauneaza mult texturii parului si scalpului.  

3 motive pentru a folosi vopsea de par fara amoniac 

Daca inca nu te-ai convins ca vopseaua de par fara amoniac este cea recomandata si iubita de catre profesionistii in domeniul frumusetii, iti oferim cateva argumente in acest sens. 

Acestea sunt: 

  • Fara mancarimi la nivelul scalpului: Moleculele de amoniac pot irita scalpul si pot provoca mancarime sau senzatie de arsura la nivelul pielii. Prin urmare, daca doresti sa previi astfel de simptome, opteaza pentru produse bune de colorare ale parului. 
  • Par mai sanatos: Amoniacul perturba echilibrul pH-ului parului si, de asemenea, provoaca umiditate si pierderi de proteine la nivelul podoabei capilare. Asadar, daca doresti sa te bucuri de un par vopsit, dar sanatos, utilizeaza vopsea fara amoniac. 
  • Fara miros intepator: Moleculele de amoniac sunt mici si se evapora rapid dupa aplicarea vopselei pe par. Acest lucru provoaca un miros puternic, care poate irita ochii si poate ingreuna respiratia. Vopseaua de par fara amoniac nu prezinta acest tip de miros pronuntat si nu irita simturile. 

Astfel, daca doresti sa iti schimbi culoarea parului, opteaza pentru vopsea fara amoniac, deoarece ofera numeroase avantaje. 

Daca te-ai decis sa-ti faci o schimbare de look, cel mai bine este sa apelezi la ajutor expertilor in domeniu. S-a intamplat de foarte multe ori ca femeile ce au ales sa se vopseasca acasa, pe cont propriu, sa fie nemultumite de aspectul final al parului.  

Așadar, sfatul nostru este să mergi intr-un salon de coafura, pentru a te asigura ca parul este tratat corect in timpul procesului de schimbare a culorii si pentru a avea garantia unui rezultat final satisfacator. Doar in felul acesta te poti vopsi fara retineri si temeri.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *