Ce ar trebui sa stii despre produsele de machiaj cu SPF

Soarele este atat benefic, cat si daunator. Acesta te poata ajuta sa obtii o piele bronzata si frumoasa, insa in acelasi timp poate imbatrani tenul, poate provoca pete si semne pe toata suprafata corpului si poate produce multe alte efecte negative de acest fel. 

De aceea, este esentiala protejarea pielii de efectele negative ale soarelui, motiv pentru care este indicat sa utilizezi o crema de protectie solara cu un grad de acoperire de cel putin 30 pe tot parcursul anului. SPF este important, deoarece ocroteste tenul de razele UV si UVB, care imbatranesc pielea si provoaca aparitia petelor pigmentare.  

Poti folosi atat creme de protectie, cat si produse de machiaj cu SPF cuprins in compozitie. Insa, in momentul in care utilizezi make-up de acest fel, retuseaza-ti constant machiajul cu spray-uri sau pudre de fixare ce contin SPF. In felul acesta te asiguri ca intaresti masurile de precautie. 

Produse de machiaj cu SPF – Cat sunt de eficiente? 

Aplicarea protectiei solare, utilizarea machiajului cu SPF si purtarea hainelor ce acopera eficient pielea sunt pasi necesari atunci cand vine vorba de mentinerea sanatatii pielii. 

Protejarea corecta a pielii reduce considerabil nivelul de aparitie a ridurilor si a petelor solare, si, totodata, diminueaza riscul de dezvoltare a cancerului de piele. Prin urmare, exista numeroase motive pentru care este bine sa-ti feresti cat mai bine pielea de efectele negative ale soarelui.  

Astfel, daca te incanta ideea de a folosi produse de machiaj cu SPF, este important sa stii ca acestea nu trebuie sa reprezinte singura sursa de protectie. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa eviti complet make-up-ul de acest fel, ci doar ca este indicat sa nu inlocuiasca complet crema de protectie solara. 

Daca intentionezi sa cumperi produse de machiaj cu SPF, asigura-te ca acestea contin protectie solara cu spectru larg, care sa protejeze atat impotriva razelor UVA, cat si a celor UVB.  

Modalitatea corecta de a folosi produse de machiaj cu SPF 

In cazul in care doresti sa folosesti produse de machiaj cu SPF, cel mai bine este sa le utilizezi alaturi de o crema de protectie solara cu nivel ridicat de acoperire.  

Prin urmare, alege sa aplici pe fata un SPF de minim 30, pe care sa il intinzi foarte bine pe toata suprafata tenului. Apoi, foloseste fond de ten, pudra si ruj cu SPF, astfel incat sa te bucuri de un plus de protectie. Reaplica produsele de machiaj pe parcursul zilei, ori de cate ori ai posibilitatea.  

Cel mai bine este sa porti in geanta machiajele, astfel incat sa le poti refolosi atat la locul de munca, cat si in avion, in timp ce te deplasezi spre o destinatie frumoasa. 

Ce trebuie sa faci in cazul aparitiei efectelor negative ale razelor solare? 

In cazul in care uiti sa folosesti zi de zi crema de protectie solara este foarte posibil sa te lupti cu aparitia petelor pigmentare si a ridurilor fine.  

Cu toate acestea, nu trebuie sa te ingrijorezi, deoarece procesul de mezoterapie faciala are rolul de a diminua aceste efecte. Astfel, apeleaza la ajutorul specialistilor El Studio, pentru a te bucura de toate beneficiile acestui tratament, printre care se numara: estomparea ridurilor, hidratarea tenului, stimularea productiei de elastina si colagen si tratarea petelor de pigmentare. 

In cele din urma, foloseste produse de machiaj cu SPF si crema de protectie solara, astfel incat sa te mandresti cu o piele luminoasa si radianta.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *