Care sunt parabenii din cosmetice?

Când intri în orice magazin de produse cosmetice, vei găsi aproape întotdeauna produse etichetate cu „fără parabeni”. Astfel, văzând acest lucru, probabil vor apărea următoarele întrebări: Ce sunt parabenii? Parabenii sunt răi pentru pielea ta? Dacă da, de ce? Suntem aici pentru a vă oferi informații despre parabeni și dacă ar trebui sau nu să îi eviți dacă vrei un ten sănătos.

Află mai multe detalii despre parabeni

În primul rând, trebuie să înțelegeți ce sunt parabenii înainte de a ne arunca dacă sunt sau nu dăunători pentru ten, dar și ale mici aspecte referitoare la motivele pentru care aceștia sunt atât de recunoscuți.

Ce sunt parabenii?

Parabenii sunt conservanți care păstrează bacteriile și alți microbi din cremele, loțiunile, corectorii și o listă lungă de alte produse de îngrijire personală și cosmetice.

Parabenii sunt descriși în mod obișnuit ca „substanțe chimice”, ceea ce le dă, din start, o poziție negativă. Dar, din punct de vedere tehnic, toate ingredientele sunt alcătuite din substanțe chimice. Surprinzător pentru mulți, parabenii sunt de fapt compuși dintr-un acid găsit în mod natural în mure și zmeură. Poți găsi parabeni în listele de ingrediente ale produselor căutând cuvântul în ingrediente mai complicate, cum ar fi metilparaben, propilparaben și butylparaben.

Deci, parabenii sunt răi pentru pielea ta?

Deoarece multe produse cosmetice și de îngrijire a pielii arată cu mândrie că sunt „fără parabeni”, este logic că ai putea presupune că parabenii sunt dăunători pielii. Dar adevărata controversă nu are legătură cu sănătatea pielii. În schimb, are legătură cu sănătatea corpului tău.

Washington Post notează că parabenii pot interfera cu hormonii corpului, în special estrogenul. Drept urmare, oamenii de știință au studiat posibilele legături ale substanței chimice cu cancerele de sân, tulburările de dezvoltare, problemele de fertilitate și bolile cronice. Parabenii nu sunt la fel de răi pentru tine, pe cât de mulți se dovedesc a fi.

În 2004, un mic studiu a găsit urme de parabeni în tumorile cancerului de sân, ceea ce a contribuit la declanșarea multor controverse pe care le vedeți astăzi. Dar Societatea Americană a Cancerului (ACS) constată că au existat trei mari probleme cu concluziile studiului. Studiul nu a arătat că parabenii au cauzat sau au contribuit la apariția cancerului de sân, iar parabenii au proprietăți slabe asemănătoare estrogenilor. ACS continuă spunând că este mult mai probabil ca estrogenii naturali, sau cei luați ca înlocuitor hormonal, să joace un rol în dezvoltarea cancerului de sân decât parabenii.

ACS încheie spunând că nu există riscuri clare pentru sănătate de la parabeni în produsele cosmetice și de îngrijire a pielii. Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) a constatat, de asemenea, că în prezent nu există niciun motiv pentru care consumatorii să fie îngrijorați de utilizarea parabenilor în produsele cosmetice. Din nou, această concluzie se bazează pe studii care au constatat că parabenii au mult mai puțină activitate estrogenică decât estrogenul natural al organismului.

Deși majoritatea autorităților spun că nivelurile minuscule de parabeni găsite în produsele cosmetice nu ar trebui să provoace daune, cel mai bine este să evitați nivelurile ridicate de parabeni. Prin urmare, nimeni nu știe cu adevărat câtă expunere duce la probleme de sănătate sugerate. Acestea fiind spuse, există cantități extrem de mici de parabeni găsite în produsele cosmetice.

Care sunt parabenii din cosmetice?

  • metilparaben (E218),
  • etilparaben (E214),
  • propilparaben (E216),
  • butilparaben si heptylparaben (E209).

Verifică ambalajul produselor cosmetice și asigură-te că le alege pe cele potrivite pentru pielea ta! În cazul în care ai diverse probleme cu tenul, descoperă care sunt produsele potrivite și ia legătura cu un medic dermatolog. Vizitează cât mai des un salon cosmetică pentru a beneficia de tratamente potrivite și pentru a te bucura de un ten perfect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *