Berea, ingredient esențial pentru îngrijirea părului

Puțini sunt cei care știu că berea are o istorie care se întinde pe o perioadă de cel puțin 7.000 de ani, fiind consemnată pentru prima oară în Mesopotamia și Egiptul Antic. Cel mai probabil, și mai puțini sunt cei care știu că berea este un ingredient esențial atât în tratamentele pentru îngrijirea părului, cât și în tratamentele cosmetice pentru îngrijirea tenului. Iar asta, încă din Antichitate.

Berea, ingredient esențial pentru îngrijirea părului

Oricât de ciudat ar suna, berea ar trebui să se regăsească în ritualul tău de înfrumusețare. Printre altele, berea întărește foliculii de păr, hidratează și accelerează creșterea părului. Iar tu poți integra berea în tratamente cosmetice pe care le poți realiza acasă. Desigur, aceste tratamente DIY nu se pot compara cu cele realizate de profesioniștii saloanelor de înfrumusețare El Studio.

Berea hidratează părul și întărește foliculii

Ingredient esențial în măștile pentru păr

Pentru o mască ideală pentru păr, ai nevoie de numai două ingrediente: o bere și un albuș de ou. Amestecă bine ingredientele și aplică această mască pe păr așa cum aplici și șamponul pe care îl folosești în mod obișnuit. După 15-20 de minute, poți îndepărta masca, folosind apă caldă. Părul tău își va recăpăta strălucirea, dacă este răsfățat în mod regulat cu un astfel de tratament cosmetic.

Ingredient esențial în măștile pentru păr

Berea este ingredient esențial pentru o altă mască pentru păr. De data aceasta, una ideală pentru părul gras. Amestecă trei linguri de bere și trei linguri de lapte și aplică mixul rezultat pe păr, masând ușor scalpul. Un astfel de tratament cosmetic va echilibra nivelul pH-ului și, folosit cu regularitate, va trata părul gras. Masca poate fi înlăturată după 20 de minute, cu șamponul tău obișnuit și apă caldă.

Bere – Tratament pentru păr strălucitor

Dacă, din întâmplare, nu ai lapte în frigider, nu trebuie să intri în panică. Îți poți masa scalpul, timp de cinci minute, doar cu bere. Clătește apoi părul cu apă rece. În timp, părul tău va redeveni strălucitor. La fel de strălucitor poate redeveni și dacă folosești cu regularitate o mască pentru păr pe care o poți realiza, acasă, din doar două ingrediente: bere (200 ml) și ulei de jojoba (10 ml).

Bere - Tratament pentru un păr strălucitor

Pentru a stimula creșterea părului, trebuie să profiți de proprietățile benefice ale berii. Cum? Spală-ți părul cum faci de obicei, apoi clătește-l o dată și, după aceea, clătește-l din nou. De data aceasta, cu bere, masând ușor scalpul, timp de 3 minute. La final, clătește părul cu apă rece și nu uita să îl răsfeți cu balsam hidratant. Un astfel de tratament cosmetic trebuie urmat de două ori pe săptămână.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *