Balayage vs ombre – Diferente si asemanari

Balayage vs ombre - Diferente si asemanari

Parul ombré si balayage este adesea folosit cu acelasi inteles. Aceste tehnici de mentinere a culorii parului cu o intretinere redusa au devenit standardul in randul coafurilor pentru fete, dar exista o diferenta intre parul balayage si cel ombré, oare? 

Ce este Balayage Hair?

Deoarece culoarea este concentrata pe suprafata fiecarei sectiuni a parului, partea inferioara ramane mai inchisa, rezultand o culoare naturala a parului, cu o regenerare a radacinilor mai finp si mai putin vizibila. Balayage se poate face pe orice culoare a parului, de la blond si roscat si brunet – deschis, mediu si intunecat. Functioneaza cel mai bine pe parul lung pana la foarte lung, incepand cu un centimetru sau doi de la radacina, dar se poate face si pe parul mai scurt.

 Ce este Ombré Hair?

Ombré este, de asemenea, un cuvant francez si inseamna „a umbri”. Ombré descrie un efect de vopsire in care parul gradeaza perfect de la cel mai intunecata nuanta la cel luminoasa. Parul Ombré se face de obicei cu o culoare plasata orizontal cu saturatia completa a sectiunii si apoi pierdut in sus pentru a difuza linia, rezultand o tranzitie de culoare de gradient fara o linie vizibila care separa zona intunecata de cea luminoasa.

In timp ce radacinile raman intunecate, parul se lumineaza incet pe lungimea firelor pana cand atinge punctul cel mai deschis, cel mai evidentiat de la capetele parului. O versiune mai subtila a ombré se numeste sombré. O coafura sombré prezinta un contrast mai mic intre cele doua nuante.

O alta varianta a ombré se numeste topirea culorii. Topirea culorii este rezultatul amestecarii a doua sau trei nuante de culoare a parului pe fiecare fir, folosind partea laterala a periei de aplicare a culorii parului, astfel incat toate culorile sa para ca se topesc una in cealalta. Topirea culorilor se poate face cu nuante naturale, dar este o optiune excelenta daca doresti sa iti schimbi aspectul cu o culoare interesanta, cum ar fi roz stralucitor, violet sau gri – intr-adevar, orice culoare a curcubeului arata superb cu o culoare „topita”!

Balayage Hair vs. Ombré Hair 

Diferenta majora intre balayage vs ombré este ca balayage este o tehnica, iar ombré este un gradient de culoare. Ombré este atunci cand un stilist foloseste tehnica balayage pentru a crea un contrast de culoare care incepe cel mai intunecat la radacini, se amesteca intr-o nuanta medie bogata spre mijloc si se termina cu cele mai usoare parti la capetele parului. Ai nevoie de balayage pentru a obtine parul ombré, dar balayage-ul singur poate da multe efecte diferite prin utilizarea diferitelor nuante strategice pe tot parul pentru un finisaj multidimensional.

Specialistii din saloanele El Studio – coafor Bucuresti, ofera ambele tehnici de vopsire a parului, astfel incat sa te poti bucura de un rezultat exact asa cum iti doresti!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *