3 sfaturi pentru ingrijirea pielii iarna

ingrijirea pielii

Fiecare persoană are o rutină diferită pentru a-și menține pielea fină. Una dintre soluțiile populare este tratamentul cu epilare ipl, pentru a scăpa de părul nedorit pe termen lung.

Însă, acesta nu este suficient în sezonul rece. Climatul rece și dur din exterior, îmbinat cu acea căldură uscată din locuință, pot avea un efect negativ asupra tenului.

Citește în continuare pentru a afla 3 sfaturi pentru ingrijirea pielii în timpul iernii și cum să o menții hidratată indiferent de anotimp.

1. Menține nivelul de hidratare naturală a pielii

Ingrijirea pielii iarna necesită puțin timp și efort în plus. Deși ne îmbrăcăm mai gros, pielea poate fi expusă, în continuare, unor elemente precum aerul rece, vântul puternic și umiditatea scăzută, ce contribuie la deshidratarea acesteia. Astfel, pielea poate căpăta o textură aspră și poate provoca mâncărimi, iritație sau chiar mici leziuni sub formă de crăpături.

Uleiurile naturale produse de pielea ta sunt o barieră importantă, ce asigură protejarea și menținerea sa în condiții bune. Pentru păstrarea acestor uleiuri în corp, la un nivel optim, noi îți sugerăm să eviți dușurile și băile de lungă durată sau spălarea mult prea frecventă, în general.

În timpul spălării, este recomandat să menții apa caldă, însă nu fierbinte, din aceleași considerente. După spălare, tamponează suprafața pielii cu un prosop moale și aplică o cremă hidratantă în zona respectivă.

2. Controlează umiditatea din locuința ta

Utilizarea unei surse de căldură în sezonul rece este inevitabilă. Fie că este vorba despre aerul condiționat sau anumite alternative, acestea contribuie semnificativ la producerea uscăciunii din aer.

O soluție potrivită pentru ingrijirea pielii și pentru a combate această problemă ar fi utilizarea unui umidificator. Pielea ta va absorbi astfel umiditatea creată și va trece mai ușor prin perioada neprielnică, din punct de vedere climatic.

Nu uita să bei suficientă apă! Deși nu este întotdeauna singura măsură pe care trebuie să o iei, hidratarea ta la intervale regulate ajută cu siguranță să ai un ten mai sănătos.

3. Utilizează produsele de îngrijire potrivite pentru ingrijirea pielii!

Consumul de apă în mod regulat și asigurarea umidității în casa ta sunt pași importanți pentru ingrijirea pielii, însă este important să adresăm acest ultim sfat și să intrăm în mai multe detalii. De aceea, în continuare îți prezentăm o scurtă listă a produselor cărora trebuie să le acorzi mai multă atenție în sezonul rece:

Produse de igienă

Îți recomandăm ca pe durata iernii, să înlocuiești produsele tale obișnuite de îngrijire a pielii cu cele axate pe hidratare. În special dacă produsele pe care le folosești de obicei conțin ingrediente ce contribuie la uscarea pielii, precum glicol sau acid salicilic.

Creme de protecție solară

Simplul fapt că este frig afară nu înseamnă că soarele nu îți poate afecta pielea. În special din cauza faptului că acesta se poate reflecta puternic în zăpada depusă. De aceea, poți aplica o cantitate mică de cremă pe față, mâini sau alte zone expuse.

Produse iritante/alergene

Dacă ai o condiție medicală precum psoriazisul sau o eczemă, ar fi recomandat să eviți orice produse ce ar putea provoca iritații sau disconfort. Alege produse speciale pentru pielea ta!

Dacă ești în căutarea unui salon de infrumusetare Bucuresti, apelează cu încredere la serviciile oferite de El Studio!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *