Fructe și legume esențiale pentru un ten sănătos

Știm cu toții – de la mic, la mare – că fructele și legumele sunt esențiale pentru sănătatea generală a organismului și, implicit, nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. Ceea ce nu mulți știu este că unele fructe și legume sunt extrem de importante pentru un ten sănătos. Iar asta, indiferent că sunt consumate sau folosite pentru realizarea unor măști naturale pentru ten.

Fructele și legumele sunt esențiale pentru un ten sănătos

Fructele, “tratamente” naturale pentru un ten sănătos

Cireșele sunt fructele cu cea mai mare concentrație de antioxidanți și, consumate regulat, contribuie din plin la întârzierea procesului de îmbătrânire a tenului. La rândul lor, coacăzele abundă în antioxidanți, fiind, de asemenea, bogate în fibre și vitaminele A și C, așa că, incluzându-le în meniul tău zilnic, pot face minuni pentru ten. Ca și coacăzele, rodiile nu trebuie să lipsească nici ele din meniu, fiind esențiale în procesul de regenerare celulară.

Pe de altă parte, bananele sunt bogate în potasiu, acesta fiind un mineral important pentru hidratarea tenului (și nu numai), și trebuie să se regăsească în meniul tău, din care nu trebuie să lipsească ananasul. De ce? Pentru că ananasul este singurul fruct care, potrivit specialiștilor, conține bromelaină, o enzimă cu rol anti-inflamator. În aceste condiții, nu e de mirare că ananasul este extrem de popular în medicina naturistă.

Fructele, tratamente naturale pentru un ten sanatos

Merele, mai ales cele roșii, asigură porția de colagen, care întinerește tenul și sporește flexibilitatea acestuia. Căpșunele, recunoscute pentru concentrația ridicată de acid elagic, întârzie apariția ridurilor și protejează împotriva efectelor negative ale razelor UV, în vreme ce kiwi, fructul cu cea mai mare concentrație de vitamina C, este esențial pentru un ten strălucitor și sănătos. Papaya, fruct abundent în vitamina A și papaină, o enzimă care descompune proteinele, trebuie consumat regulat.

Măști naturale din legume pentru o piele sănătoasă

Trecând la legume, o mască naturală din felii de roșii face minuni pentru tenul obosit. Aplicată o dată pe săptămână, timp de 20 de minute, o mască naturală din roșii hidratează și întinerește tenul. O altă variantă de mască naturală pentru ten presupune un mix din pulpă de roșii și ulei de măsline și trebuie aplicată după același tipar menționat anterior.

Masti naturale din legume pentru o piele sanatoasa

Cartoful este, la rândul lui, esențial pentru un ten tânăr, întârziind apariția ridurilor. Aplicând zilnic, timp de 15 minute, o mască din cartofi, vei avea o piele mai tânără și mai elastică. În fine, lămâia te scapă de coșuri, puncte negre și petele de vârstă și îți face pielea mai fină și mai strălucitoare. Zeama de lămâie poate fi folosită, zilnic, pe post de loțiune pentru ten.

Pentru mai multe sfaturi, te așteptăm la unul din saloanele de înfrumusețare El Studio, acolo unde specialiștii noștri îți pot oferi, pe lângă o gamă completă de servicii de înfrumusețare, și recomandările de care ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *