Vene varicoase – Este recomandata epilarea definitiva?

VEpilarea IPL a inceput sa fie luata in considerare de tot mai multe femei, deoarece ofera beneficii si rezultate pe termen lung. Acest tip de procedura reprezinta un must-have pentru multe femei in 2023. 

Daca te intereseaza sa te epilezi definitiv, insa ai vene varicoase si te ingrijoreaza acest tip de tratament, citeste tot articolul. Afla de aici daca procesul de epilare definitiva cu laser poate fi facuta pe pielea cu varice.  

Vene varicoase – Simptome 

In cazul in care consideri ca ai vene varicoase, cel mai bine este sa mergi la medic, pentru a primi un diagnostic corect. De fiecare data cand depistezi o problema de sanatate, incearca sa nu-ti pui singura diagnostic, ci sa te lasi pe mainile celor mai buni specialisti in domeniu.  

Cu toate acestea, iata care ar putea fi simptomele venelor varicoase: 

  • Vene bombate: Venele rasucite, umflate care apar sub suprafața pielii de pe picioare, glezne si picioare. In apropiere pot aparea linii rosii sau albastre minuscule, care sunt denumite vene tip paianjen. 
  • Picioare grele: Muschii picioarelor se pot simti obositi, grei sau lenesi, mai ales dupa activitatea fizica. 
  • Mancarime: Zonele din jurul venelor varicoase pot suferi de mancarime. 
  • Durere: Picioarele pot fi dureroase, mai ales in spatele genunchilor. Este posibil sa prezinti crampe musculare. 
  • Umflare: Picioarele, gleznele si picioarele se pot umfla si pulsa. 
  • Decolorari ale pielii si ulcere (cazuri grave, avansate): Daca nu sunt tratate, varicele pot provoca decolorari maronii pe piele. Venele varicoase severe pot provoca ulcere venoase (rani). 

Poti sa faci epilare definitiva, daca ai vene varicoase? 

Epilarea cu laser este o procedura cosmetica populara care utilizeaza fascicule concentrate de lumina, pentru a distruge foliculii de par. Este important sa retii ca epilarea cu laser afecteaza doar foliculii de par, nu si venele in sine.  

Desi poti urma tratamente de indepartare a parului cu laser daca ai vene varicoase, expertii avertizeaza impotriva pulsarii laserului direct peste acestea. In schimb, raza laser poate fi orientata in jurul zonei varicelor, evitand  partile cu vene proeminente.  

Caldura de la laser ar putea deteriora venele varicoase, facandu-le sa devina si mai pronuntate. Daca te  gandesti la indepartarea parului cu laser si ai vene varicoase, asigura-te ca te lasi pe mana unui profesionist, asa cum sunt cei de la El Studio.  

Prin urmare, daca apelezi la ajutorul profesionistilor din domeniu,  nu ar trebui sa existe niciun risc sau grad de degradare a pielii in procedura de indepartare a parului cu laser, deoarece pielea este protejata cu un gel de racire. Cu toate acestea, indepartarea parului cu laser peste vene varicoase trebuie facuta cu grija, pentru a evita crearea unui efect advers. 

Epilare laser pentru vene varicoase – Concluzii

In concluzie, daca iti doresti sa uiti de firele de par nedorite si sa ai mereu pielea fina si impecabila, poti opta pentru epilarea definitiva, chiar daca ai vene varicoase.  

Insa, ca sa te asiguri ca rezultatul este unul satisfacator si ca nu ai parte de efecte adverse, cel mai bine este sa te lasi ingrijita de un profesionist in domeniu. Un expert in tratamentul epilarii definitiva trebuie sa stie cum sa trateze pielea cu vene varicoase, astfel incat acestea sa nu fie afectate in vreun fel.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *