Sfaturi Despre Epilarea Definitiva – Ce Trebuie Sa Faci

despre epilare definitiva

Îndepărtarea părului nedorit nu este nicidecum o practică nouă sau un tabu, pentru ca încă din cele mai vechi timpuri au fost căutate metode care să lase pielea netedă. Iar acum, in zilele noastre, epilarea nu mai inseamna durere pentru ca metodele de epilare s-au înmulțit si au avansat, pentru ca tu sa beneficiezi de un proces eficient, de lunga durata, si chiar placut. Dar pentru a o alege pe cea potrivită, trebuie să îi cunoaștem avantajele și dezavantajele și, la fel de important, să știm ce tip de piele avem.

Metode de epilare definitiva

Atunci când ne hotărâm să apelăm la tratamentele de epilare definitivă, trebuie să alegem dintre două tipuri de tehnologii: sistem de epilare IPL și sistem Laser.

Care este diferența dintre acestea? Ei bine, în primul rând, acestea se diferențiază prin tipul de lumină folosit. Sistemele de epilare IPL folosesc o lumină policromatică. Astfel, lumina produsă se propagă în toate direcțiile, funcționând asemănător unui bliț. Iar epilarea cu laser funcționează pe bază de lumină monocromatică. Acestea au un sistem mult mai complex decat în cazul celor IPL.

Ce este epilarea cu IPL

Fotoepilarea sau epilarea IPL, este printre cele main oi metode de îndepărtare a părului nedorit si aduce rezultate durabile: cu ajutorul luminii intens pulsate, foliculii de păr sunt deteriorați în mod selectiv, fără ca țesuturile din jur să fie afectate. Firele de păr încep să se desprindă din rădăcină și să cadă după 10-15 zile de la ședința de epilare.

Epilarea IPL este delicată cu pielea sensibilă, iar tehnologia poate fi folosită cu încredere pentru îndepărtarea părului. La fel ca alte tratamente pe bază de lumină, epilarea cu IPL depinde de anumite condiții pentru a-și demonstra pe deplin eficiența.

Ce inseamna epilare definitiva?

Epilarea definitiva este o procedura de indepartare a parului nedorit realizata prin cele mai eficiente metode, care are rezultate exceptionale si de lunga durata.Aceasta producera este realizata prin intermediul luminii terapeutice, care mai este cunoscuta si sub denumirea de fotoepilare.

Epilarea parului cu laser este cea mai eficienta pentru persoanele care doresc o solutie pentru indepartarea parului, care este de lunga durata fata de alte metode de epilare.

Majoritatea persoanelor care folosesc aceasta metoda de epilare a parului cu laser considera ca este o solutie foarte sigura si nu exista riscuri de sanatate care pot fi asociate cu procedura.

Acest tip de epilare definitiva este recomandata in special persoanelor care au un contrast mai intens intre culoarea pielii si culoarea firelor de par. In plus, epilarea cu laser este destinata persoanelor care au firele de par destul de dese si groase.

Epilarea definitiva cu laser a parului nedorit se poate efectua si pe anumite zone sensibile ale corpului, precum pe axile si zona bikinilor, unde firele de par au o grosime si o rezistenta mai mare.

Eficacitatea procedurii depinde de caracteristicile individuale ale fiecărui pacient în parte: tipul de piele, grosimea, rigiditatea și densitatea firelor de păr și alte.

Dacă îți dorești să scapi de părul nedorit, apelează cu încredere la serviciile de epilare definitivă oferite de saloanele El Studio!

Sfaturi importante pentru epilarea definitiva

Este foarte important ca inainte de a merge intr-un salon de infrumusetare si de a realiza una dintre metodele de epilare definitiva sa ai grija sa tii cont de cateva sfaturi foarte importante.

  1. Pentru ca epilarea definitivă cu laser să se poată face corect este obligatoriu ca pielea să nu fie bronzată excesiv. Pentru persoanele care au pielea bronzată se recomanda o pauza considerabila pana cand bronzul nu mai este atat de intens. De aceea, tratamentul se recomanda toamna, iarna sau primavara cand pielea nu este expusa la soara.
  2. Înainte de ședința de tratament nu se folosesc medicamente fotosensibile: diureticele, antiinflamatoarele nesteroidiene, tetraciclinele, retinoizii, antifungicile, hipoglicemiantele, neurolepticele.
  3. Înainte de tratamentul de epilare nu se folosesc niciun fel de creme de piele, uleiuri de corp, deodorante sau parfumuri.
  4. Inainte de epilarea definitivă trebuie să treacă minim trei săptămâni în care nu ai utilizat epilarea prin smulgere (ceară sau aparat), sau creme depilatoare.
  5. Evită aplicarea de creme autobronzante cu cel puțin o săptămână înainte de ședință
  6. Este interzisă epilarea prin smulgerea firelor de păr, odată ce încep ședințele de epilare definitivă. Se va folosi doar lama.
  7. Dupa procesul de indepartarea a parului prin epilarea cu laser nu exfoliați pielea cel puțin o săptămână după epilare si nu vă expuneți la soare minim 15 zile după epilare.

Suntem de parere ca epilatul definitiv este una dintre cele mai bune investiții pe care le putem face în noi. Ne scutește de durere inutilă, ne scapă de foliculită (dacă sunt probleme de acest gen) si ne face viața mai ușoară și mai frumoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *