Remedii naturale pentru cercurile negre de sub ochi

Cercurile negre de sub ochi reprezintă o problemă cu care aproape fiecare dintre noi se confruntă, la un moment dat. Apariția acestora este determinată de o mulțime de cauze, însă la fel de multe sunt și modurile în care putem înlătura această adevărată pacoste. De la a consulta un specialist, la a mânca și a dormi sănătos.

Remedii naturale pentru cercurile negre de sub ochi

Dacă nu ai timp să consulți un specialist în înfrumusețare sau să vizitezi un salon de frumusețe, noi, cei de la El Studio, îți dezvăluim, în rândurile care urmează, câteva tratamente naturale pe care le poți urma acasă, pentru a scăpa de problema cercurilor negre de sub ochi.

Apă de trandafiri sau ulei de migdale

Apa de trandafiri hidratează și hrănește tenul, te ajută să scapi de iritații și, totodată, are efect de întinerire asupra pielii. Apa de trandafiri poate fi achiziționată de la orice farmacie, dar la fel de bine poate fi preparată și acasă. Cum? Îți spunem noi. Ai nevoie de un pahar cu apă fierbinte și de petalele unui trandafir. Clătește petalele și, apoi, așază-le într-o cratiță de dimensiuni mici. Toarnă un pahar de apă fierbinte peste și, apoi, lasă compoziția să se răcească și, după aceea, adaug-o într-un recipient sterilizat. Apa de trandafiri trebuie ținută la frigider, dar nu mai mult de o săptămână.

Folosit cu regularitate, uleiul de migdale te ajută, la rândul lui, să scapi de cercurile negre de sub ochi. Cum trebuie folosit acesta? În fiecare noapte, înainte de culcare, nu uita să aplici 2-3 picături de ulei de migdale și, apoi, să masezi ușor zona de sub ochi. Într-o săptămână, ar trebui să vezi rezultate notabile. Sucul de cartofi se regăsește și el pe lista tratamentelor recomandate. Răzuiește un cartof și, apoi, stoarce-l și nu uita să păstrezi sucul rezultat. Înmoaie, apoi, două tampoane de bumbac în sucul de cartofi, aplică-le pe ochi și lasă-le acolo timp de 10 minute, să își facă efectul. La final, după ce te speli pe față, îți poți masa ochii cu o picătură de ulei de măsline. Pentru rezultate notabile, tratamentul trebuie urmat zilnic, timp de două săptămâni.

Apa de trandafiri hidrateaza si hraneste tenul

Comprese cu castraveți sau mască din lapte și pâine

Compresele cu castraveți sunt, la rândul lor, benefice pentru tratarea problemei menționate. Ce trebuie să faci? Să tai un castravete în rondele și, apoi, să îl lași în frigider timp de 30 de minute. Acoperă ochii cu feliile de castravete scoase de la frigider, având grijă să acoperi întreaga zonă a ochilor. Lasă compresele timp de 10-15 minute, să își facă efectul, și, apoi, spală-te pe față. Tratamentul trebuie urmat zilnic, timp de o săptămână. Rămânem la comprese, dar, de data aceasta, vorbim despre cele cu ceai, bogat, la rândul lui, în antioxidanți. Fă-ți o cană de ceai verde sau negru și, după ce se răcește, înmoaie două tampoane de bumbac și, apoi, aplică-le pe ochi. Lasă compresele 10-15 minute. Acest tratament trebuie urmat, la fel ca în cazul compreselor cu castraveți, zilnic, timp de o săptămână.

Te-ai gândit vreodată la o mască din lapte și pâine? Laptele tonifiază și hidratează pielea, în vreme ce pâinea este bogată în vitamina B, care înmoaie pielea și combate iritațiile. Amestecă pâinea și laptele până se formează o pastă, apoi aplică această pastă pe ochi, dar având grijă ca stratul să nu fie prea gros. Masca poate fi înlăturată abia după 15 minute. Folosită cu regularitate, această mască înlătură cercurile negre de sub ochi. Pe de altă parte, roșiile conțin licopen, un alt antioxodant puternic, care întărește vasele capilare. Așa că sucul de roșii, aplicat în zonele cu cercuri negre, poate face minuni. Odată aplicat, sucul trebuie lăsat timp de 10 minute, înainte să te speli pe față. Urmat zilnic, timp de două săptămâni, tratamentul dă rezultate notabile.

Compresele cu castraveti sunt, la randul lor, benefice pentru ochi

Cuburi de gheață cu ingrediente minune

De asemenea, gheața este un alt remediu la care poți apela în tratarea cercurilor negre de sub ochi. Dar, înainte să te gândești la simple cuburi de gheață, îți dezvăluim un secret. Ai nevoie de câteva frunze de salcie, câteva albăstrele și câteva flori de mușețel. Adaugă, la fiecare 200 ml de apă, o linguriță din fiecare ingredient prezentat anterior. Lasă compoziția să fiarbă și, apoi, să se răcească, timp de două ore. După ce s-a răcit, toarnă compoziția în forme de silicon pentru cuburi de gheață (poți folosi și pungile special create în acest sens, pe care le găsești la aproape orice magazin) și pune formele la congelator. Apoi, în fiecare dimineață, timp de două săptămâni, masează ușor ochii cu cuburile minune, timp de 30 de secunde. Rezultatele nu vor întârzia să apară.

Gheata este un alt remediu la care poti apela in tratarea cercurilor negre de sub ochi

După cum spuneam și în articolul recent, tratamentele rapide care pot fi efectuate acasă nu exclud consultul unui specialist. Te așteptăm la unul din saloanele El Studio, să îți facem cunoștință cu specialiștii noștri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *