Importanța hidratării părului pe timpul verii: Ghid complet de îngrijire

 

Vara este anotimpul preferat al multora dintre noi. Totuși, acest sezon poate deveni rapid un inamic pentru sănătatea părului nostru, deshidratându-l și lăsându-l uscat și fragil. Este esențial să înțelegem de ce se întâmplă acest lucru și cum putem preveni și trata efectele negative. Iată un ghid complet de îngrijire oferit de către specialiștii în frumusețe de la El Studio:

 

De ce se deshidratează părul, vara?

 • Expunerea la soare: Razele UV pot deteriora structura părului, deshidratându-l și făcându-l mai vulnerabil.
 • Apa sărată și clorul: Înotul în mare sau în piscine pot deshidrata, deoarece sarea și clorul elimină uleiurile naturale esențiale care mențin podoaba capilară hidratată.
 • Căldura excesivă: Temperaturile ridicate determină pierderea umezelii din păr, lăsându-l uscat și casant.
 • Umezeala și transpirația: Umiditatea ridicată și transpirația excesivă pot duce la un scalp gras, dar cu un păr uscat și deshidratat la vârfuri.

 

Ce produse ar trebui să folosești?

 • Șampon hidratant: Alege un șampon care oferă hidratare intensă, fără a fi prea agresiv cu scalpul. Caută produse care conțin ingrediente precum aloe vera, glicerină sau uleiuri naturale.
 • Balsam: După fiecare spălare, aplică un balsam hidratant care să hrănească în profunzime. Uleiul de argan, untul de shea și proteinele din mătase sunt ingrediente excelente pentru a reda părului strălucirea și elasticitatea de odinioară .
 • Mască de păr: O dată pe săptămână, răsfață-ți părul cu o mască intens hidratantă. Măștile cu avocado, miere sau ulei de cocos sunt ideale pentru a combate uscăciunea și pentru a repara zonele deteriorate.
 • Spray sau ser leave-in: Aceste produse sunt perfecte pentru a adăuga un strat suplimentar de protecție și hidratare, în special pe vârfuri. Folosește-le pe părul umed sau uscat pentru un efect de lungă durată.
 • Uleiuri naturale: Aplică câteva picături de ulei de argan, jojoba sau macadamia pe vârfuri pentru a preveni despicarea și pentru a menține hidratarea.

 

Este utilă protecția UV pentru păr?

Da, protecția UV este extrem de utilă pentru păr, la fel cum este și pentru piele. Folosirea unui spray cu protecție UV poate preveni daunele cauzate de expunerea la soare, menținând părul sănătos și strălucitor. De asemenea, purtarea unei pălării sau a unei eșarfe poate oferi o protecție suplimentară împotriva razelor UV.

 

Sfaturi suplimentare pentru a-ți menține părul hidratat pe timpul verii

 • Hidratează-te: Bea suficiente lichide pentru a-ți menține corpul hidratat, ceea ce va avea un efect pozitiv și asupra părului tău.
 • Evită styling-ul cu căldură: Redu folosirea uscătorului de păr, a plăcii sau a ondulatorului. Dacă trebuie să le folosești, aplică înainte un produs de protecție termică.
 • Clătește-te după înot: După ce ieși din mare sau din piscină, clătește-ți părul cu apă curată pentru a elimina sarea sau clorul.

 

Așadar, vara poate fi o provocare pentru părul tău, dar cu produsele potrivite și o îngrijire adecvată, îl poți menține hidratat, sănătos și strălucitor.

 

Mai multe produse de pentru îngrijirea părului găsești pe shop.el-studio.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *