Cum tratăm pungile de sub ochi?

Pungile de sub ochi sunt, înainte de toate, inestetice. Ele au cauze variate și pot fi eliminate sau estompate cu ajutorul remediilor naturiste sau tratamentelor cosmetice realizate în saloanele profesionale.

În cele ce urmează veți afla de ce apar pungile de sub ochi și cum să le tratați corect și la îndemână. Veți beneficia de informații concrete care să va ajute și care să va aducă cele mai bune soluții.

De ce apar pungile de sub ochi?

Pungile de sub ochi sau edemul infraorbital sunt cauzate de somnul insuficient, însă există și alte cauze ce conduc la apariția lor. Pentru liniștea tuturor, pungile de sub ochi nu ascund probleme serioase de sănătate, apariția lor fiind generată de urmatorii factori:

  • Creșterea cantității de grăsime în zona ochilor și poziționarea acesteia sub ochi;
  • Slăbirea musculaturii fine din jurul ochilor;
  • Retenția mare de apă sub ochi;
  • Îmbătrânirea și scăderea cantității de colagen din jurul ochilor;
  • Factorii genetici.

Mai există și varianta pungilor de sub ochi de natură alergică. De aceea, dacă pungile de sub ochi sunt însoțite de roșeață sau mâncărimi, este recomandat să va adresați medicului alergolog, pentru analize amănunțite.

Oricare ar fi cauzele pungilor de sub ochi, există remedii sigure, cu rezultate imediate. Odihna suficientă este un bun început în eliminarea edemului infraorbital. Dacă va confruntați cu pungile de sub ochi de natură genetică, nu va îngrijorați. Există numeroase produse cosmetice profesionale care conduc la estomparea lor, precum și alte tratamente profesionale pe care vi le pun la dispoziție specialiștii din saloanele de înfrumusețare.

Sfaturi eficiente pentru pungile de sub ochi

Sfaturile de specialitate sunt cele care vă vin în ajutor pentru a estompa aspectul inestetic al pungilor de sub ochi. Aveți la îndemână atât tratamentele naturiste, cât și produsele cosmetice destinate acestui tip de problemă.

Mai jos veți găși câteva sfaturi care să vă ajute în lupta cu edemul infraorbital:

  • Dormiți suficient – cele 8 ore de somn sunt mai mult decât importante în lupta cu pungile de sub ochi. Somul vă ajută să aveți pielea mai luminoasă, favorizând eliminarea cearcănelor și a pungilor de sub ochi;
  • Alegeți forma corectă de somn – dormitul pe burtă favorizează retenția de apă la nivelul feței, ceea ce contribuie la apariția și agravarea pungilor de sub ochi; poziția corectă de somn este pe spate, cu capul ușor ridicat;
  • Consumați mai puțină cafea – cafeaua în exces conduce la deshidratare, iar deshidratarea la îmbătrânirea prematură a pielii, la cearcăne și la pungi inestetice sub ochi. Păstrați limita de consum de 1 ceașcă de cafea pe zi, de preferabil dimineața;
  • Reduceți consumul de alcool – alcoolul, ca și cafeaua, duce la deshidratare și la insomnii; tulburările de somn au efecte nu doar asupra cearcănelor și pungilor de sub ochi, ci și asupra sănătății generale. Moderația este cheia!
  • Renunțați la fumat – substanțele chimice din țigări afectează pielea și întregul organism. Gândiți-vă serios să renunțați la fumat, pentru a elimina, definitiv, efectele nicotinei asupra sănătății pielii.
  • Nu va machiați excesiv, deoarece o cantitate prea mare de fond de ten sau pudră accentuează pungile de sub ochi.
  • Hidratați zona de sub ochi, care este mult mai sensibilă și mai puțin uleioasă decât restul feței. Consumați mai mult de 7 pahare de apă zilnic și folosiți, în fiecare seară, o cremă hidratantă pentru zona ochilor.

Apelați la specialiștii El Studio pentru tratamente faciale și servicii profesionale de cosmetică. Urmați sfaturile El Studio și acționați corect în lupta cu edemul infraorbital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *