Care sunt etapele pedichiurii?

etapele pedichiurii

Ai nevoie de un moment de relaxare? Sau poate vrei o pedichiură fresh însă timpul sau alți factori nu-ți permit să-ți faci programare la un salon? Descoperă în cele ce urmează cum îți poți răsfăța picioarele acasă cu o pedichiură realizată chiar de tine. Picioarele au tendința de a deveni aspre mai ales dacă mergi foarte mult pe jos sau dacă îngrijirea lor nu este respectată corespunzător.

Produse necesare pentru etapele pedichiurii

Cu câteva produse obișnuite îți poți faci o pedichiură profesională chiar la tine acasă. Tot ce ai nevoie este: o foarfecă bună pentru unghii, dischete din bumbac, acetonă, cremă pentru cuticule, o pilă de unghii, un exfoliant bun pentru picioare și o cremă hidratantă. Adună produsele și urmează pașii de la jos pentru a te bucura de un moment de răsfăț chiar la tine acasă.

Pasul 1

În primul rând, trebuie să tăi și să oferi o forma dorită unghiilor tale. Îndepărtează lacul de unghii vechi cu acetonă sau dizolvant special, iar apoi taie unghiile cu grijă în funcție de forma pe care ți-o dorești. Asigură-te că tăi unghiile drept și că nu vei tăia prea mult colțurile, deoarece acest lucru poate duce la unghii încarnate care sunt extrem de dureroase. Acum este momentul în care poți să folosești pila de unghii pentru a te asigura că forma unghiilor tale este una perfectă!

Pasul 2

Următorul pas este acela de a le oferi picioarelor tale o baie bine meritată! Într-un lighean sau în cadă, pune suficient de multă apă caldă pentru a le acoperi până la glezne și adăugă și câteva săruri de baie. De asemenea, poți adăuga și câteva picături din orice ulei esențial pe care îl adori. Pentru un plus de relaxare, adăugă și câteva pietricele netede în apă. Acestea vor oferi un masaj blând în timp ce te vei așeza cu picioarele pe ele. Relaxează-te timp de 15-20 de minute, iar apoi, șterge surplusul de apă cu un prosop moale.

Pasul 3

Următorul pas este exfolierea. Odată ce ai terminat cu baia și ai șters bine apa de pe picioare, folosește cremă pentru cuticule pe baza fiecărei unghii. Așteaptă câteva minute să acționeze. Între timp, folosind un scrub pentru picioare, îndepărtează toate celulele uscate sau moarte ale pielii. Fii fermă, dar nu freca prea tare pentru că pot apărea iritații. Apoi, șterge crema pentru cuticule și împinge ușor cuticulele cu ajutorul unui dispozitiv special pentru cuticule.

Pasul 4

Odată ce ai terminat, hidratează bine picioarele. Hidratarea ajută la catifelarea pielii și o protejează de crăpare. Masează bine fiecare zonă. Masajele regulate ale picioarelor ajută, de asemenea, la menținerea și stimularea terminațiilor nervoase și, de asemenea, îmbunătățesc circulația sângelui pentru a hrăni pielea și mușchii picioarelor!

Pasul 5

Acum unghiile tale sunt gata să fie date cu ojă. Alege o culoare care îți place și, de ce nu, creează câteva modele interesante dacă te simți inspirată. Aplică întotdeauna un strat de bază. Așteaptă să se usuce și apoi aplică un strat de ojă. Lasă-l să se usuce complet înainte de a aplica următorul strat. Acest lucru va face ca oja să dureze mai mult.

Acum că știi cum îți poți face pedichiura chiar la tine acasă, ține cont de toți acești pași și bucură-te de unghii ca la salon și de momente de răsfăț!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *