Specialiștii El Studio îți spun ce ingrediente poți folosi pentru realizarea propriului demachiant

Nu puține au fost cazurile în care, la finalul zilei, ai fost atât de obosită, încât ai ales să mergi la culcare fără să îndepărtezi machiajul. Iar asta înseamnă că nu ești conștientă de efectele negative pe care o astfel de decizie le poate avea asupra sănătății și frumuseții tenului. Din fericire, make-up artiștii profesioniști ai saloanelor de înfrumusețare El Studio îți oferă nu doar un machiaj de calitate, ci și câteva sfaturi pentru realizarea propriului demachiant natural. Astfel, îndepărtarea machiajului la finalul zilei, o decizie pentru care tenul îți va fi recunoscător, nu va presupune prea mult timp. Dimpotrivă.

Specialiștii El Studio îți spun ce ingrediente poți folosi pentru realizarea propriului demachiant

Ulei de cocos sau ulei de migdale dulci și lapte integral

Dacă ne gândim la un singur ingredient ideal atât pentru păr, cât și pentru ten, atunci acesta ar trebui să fie uleiul de cocos. Acest ulei, cu un miros îmbietor, este un demachiant uimitor. Dizolvă rimelul rezistent la apă, fardul de ochi și, în plus, nu lasă reziduuri. Iar modul în care uleiul de cocos poate fi folosit drept demachiant natural este extrem de simplu: umezește ușor un disc demachiant din bumbac, îmbibă-l în ulei de cocos și, apoi, îndepărtează machiajul de pe față. La final, clătește bine fața. Folosind în mod regulat ulei de cocos, tenul tău va fi catifelat și strălucitor.

Ulei de cocos sau ulei de migdale dulci și lapte integral

Un alt demachiant pe care îl poți pregăti de una singură, în intimitatea propriului cămin, presupune doar două ingrediente: ulei de migdale dulci și lapte integral. Adaugă, într-un recipient curat sau într-un bol mic, o lingură de lapte integral și câteva picături de ulei de migdale dulci și amestecă bine ingredientele. Îndepărtează machiajul cu această soluție minune, tamponând ușor fața cu un disc demachiant din bumbac. La final, clătește bine fața, asigurându-te că îndepărtezi orice urmă de lapte, și tamponează fața cu un prosop din bumbac.

Ulei de măsline extravirgin sau o cominație de uleiuri

Tot două ingrediente sunt necesare pentru un alt tip de demachiant natural pe care îl poți pregăti acasă. De data aceasta, apă (filtrată, dacă este posibil) și ulei de măsline extravirgin. În acest sens, ai nevoie de un recipient (transparent și) curat, în care să amesteci două părți de ulei de măsline extravirgin și o parte apă. Ca să îți fie mai ușor, poți umple pe jumătate recipientul cu ulei de măsline extravirgin, adăugând apoi apă până recipientul este plin într-o proporție de ¾. Agită bine recipientul, pentru că uleiul nu este solubil în apă, și, pentru a îndepărta machiajul, folosește un disc demachiant îmbibat în soluția pregătită.

Ulei de măsline extravirgin sau o cominație de uleiuri

Pentru un alt tip de demachiant natural, te poți baza pe proprietățile benefice ale uleiului de rapiță, ale uleiului de ricin și, încă o dată, ale uleiului de măsline. Cum pregătești un astfel de demachiant? Adaugă, într-un recipient curat, o lingură de ulei de rapiță, o lingură de ulei de ricin și o lingură de ulei de măsline. Agită recipientul, pentru ca uleiurile să se amestece bine, și, apoi, folosește un disc demachiant din bumbac și mixul rezultat pentru a îndepărta machiajul. Dacă păstrezi acest demachiant la temperatura camerei, departe de căldură și umiditate, îl poți folosi și pe viitor.

Ulei de migdale, apă filtrată și șampon pentru bebeluși

În fine, o altă rețetă pentru pregătirea unui demachiant presupune trei ingrediente: apă (filtrată, dacă este posibil), ulei de migdale și șampon pentru bebeluși. Ai grijă, însă, ca șamponul pentru bebeluși să nu fie unul obișnuit, ci unul realizat după formula “fără lacrimi”. Adaugă, într-un recipient curat (și, eventual, transparent), 200 ml apă, o lingură de ulei de migdale și cel mult o jumătate de linguriță de șampon pentru bebeluși. Amestecă bine ingredientele și, pentru îndepărtarea machiajului, folosește discuri demachiante din bumbac și soluția preparată de tine.

Ulei de migdale, apă filtrată și șampon pentru bebeluși

În pregătirea unui demachiant natural, poți folosi o varietate de uleiuri, nu doar cele enumerate mai sus. Ai grijă să păstrezi proporțiile, dacă vrei să înlocuiești tipul de ulei folosit. Ce uleiuri poți folosi? Ulei de jojoba – frecvent utilizat în produsele de îngrijire a tenului și părului, datorită proprietăților sale hidratante -, ulei de floarea soarelui – emolient natural, care nu doar îndepărtează machiajul, ci hidratează și protejează pielea -, ulei de canola – bogat în vitamina E, atât de necesară pentru un ten frumos și sănătos -, ulei de semințe de struguri – ulei care hidratează și protejează pielea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *