Sfaturi pentru îngrijirea tenului de la make-up artiști profesioniști

Atât stilul de viață, cât și atenția pe care o acorzi îngrijirii personale se reflectă direct asupra tenului tău, iar acneea, punctele negre și alte imperfecțiuni ale pielii te fac să arăți mai bătrână decât ești în realitate. Înainte de a vizita un salon de înfrumusețare modern, unde te poți răsfăța cu produse și tratamente cosmetice profesionale, trebuie să știi că îngrijirea tenului începe acasă și abia apoi este desăvârșită de make-up artiști profesioniști. Iar specialiștii saloanelor de înfrumusețare El Studio îți oferă câteva sfaturi extrem de utile pentru îngrijirea tenului.

Sfaturi pentru îngrijirea tenului de la make-up artiști profesioniști

Baia de aburi curăță și hidratează tenul în profunzime

O baie de aburi este ideală pentru curățarea în profunzime a tenului, deschizând porii și eliminând impuritățile nu doar de la suprafață, ci din profunzime. Stimulând circulația sanguină, o baie de aburi elimină punctele negre și alte impurități și susține regenerarea celulară. Pune o oală cu apă la fiert și adaugă frunze de mentă sau petale de trandafiri, pentru un miros plăcut și o atmosferă pe măsură. Stinge focul, acoperă-ți capul cu un prosop și bucură-te din plin de baia de aburi. Folosită o dată pe săptămână, o baie de aburi poate face minuni pentru tenul tău.

Baia de aburi curăță și hidratează tenul în profunzime

Miere, lămâie și ulei de măsline pentru un ten strălucitor

Grație proprietăților antioxidante și anti-bacteriene, mierea este un ingredient crucial în îngrijirea tenului. Pe de altă parte, lămâia este bogată în vitamina C și redă strălucirea uniformă a tenului. La rândul lui, uleiul de măsline este din Antichitate nelipsit în îngrijirea tenului. Pentru o mască naturală pentru ten, amestecă, în părți egale, miere, lămâie și ulei de măsline. Folosește un disc demachiant pentru aplicarea măștii, pe care o poți îndepărta după 20 de minute, folosind apă caldă, nu fierbinte. La fel de bine, însă, poți lăsa masca peste noapte și o poți înlătura dimineața.

Lapte și castraveți pentru o mască naturală revigorantă

Lapte și castraveți pentru o mască naturală revigorantă

Castravetele are efect răcoritor asupra tenului. Și, datorită proprietăților sale revitalizante, restabilește pH-ul natural al pielii, contribuind din plin la un ten catifelat și strălucitor. Nu puține sunt modurile în care un castravete poate fi folosit pentru îngrijirea tenului. Fie că aplici simple felii de castravete pe față, pentru un efect revigorant și liniștitor, fie că îți răsfeți pielea cu suc de castraveți. Pentru curățarea în profunzime a tenului, poți adăuga și lapte, care, grație lipidelor, asigură hidratarea necesară. O mască din lapte și suc de castraveți este ideală pentru toate tipurile de ten.

Iaurtul, folosit în îngrijirea tenului încă din Antichitate

Iaurtul, folosit în îngrijirea tenului încă din Antichitate

Iaurtul este un ingredient esențial în îngrijirea tenului încă din Antichitate. Iar asta, prin prisma faptului că este bogat în proteine, acid lactic și enzime, elemente esențiale pentru un ten catifelat. Pentru a curăța tenul în profunzime, este de ajuns să folosești o lingură de iaurt și să îl aplici pe față folosind mișcări circulare. Enzimele înlătură celulele moarte și stimulează regenerarea celulară, iar tenul tău va fi din nou catifelat și strălucitor. Dacă vrei o mască naturală cu efect hidratant și exfoliant, poți combina iaurtul cu lămâie și miere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *