Sfaturi de ingrijire pentru tenul acneic

ingrijire ten acneic

Un ten mixt sau gras prezinta de regula tendinţe acneice. Insa, din fericire există numeroase sfaturi si ingrediente eficiente, ce pot fi folosite cu succes pentru tratarea şi ameliorarea acneei.

Ce este acneea si cum se manifesta? Incepand cu 14 ani, un ten gras poate fi afectat de acnee, afectiune cel mai des intalnita la nivelul fetei, atat la femei cat si la barbati. Impactul fizic si psihologic al acneei este foarte mare, de aceea tratarea acesteia necesita o abordare corecta din punct de vedere clinic si cosmetologic.

Tratamentul acneeii este de lunga durata si necesita un ritual de ingrijire minutios si riguros. Ca regula generala, produsele cosmetice folosite trebuie sa fie specifice tipului de ten, cu rol antiinflamator, antibacterian si protector.

Ingrijirea tenului acneic in cativa pasi

Indiferent de produsele folosite, tenul acneic necesita ingrijire de 2 ori pe zi, seara si dimineata. Seara, tenul necesita curatare potrivita pentru a-l pregati pentru cremele-tratament, iar dimineata trebuie hidratat si protejat cu produse specifice impotriva factorilor de mediu.

Prin curatarea tenului, se intelege demachiere si indepartarea corecta a celulelor moarte, a prafului si a sebumului in exces. Pentru tenul seboreic, acneic, incarcat sunt recomandate geluri, spume, sapunuri antibacteriene. Dupa curatare tenului, fata nu se sterge energic, ci se tamponeaza usor, pentru a evita aparitia de noi leziuni. Aceasta se va sterge doar cu prosope de hartie de unica folosinta, prin tapotare, fara a agresa tesutul, nefiind recomandata folosirea prosoapelor de bumbac.

In momentul in care simtim ca am eliminat orice urma de impuritati din pori, urmeaza aplicarea produselor-tratament pe pielea perfect uscata. In functie de severitatea formei acneei, se pot aplica produse topice de la cele mai blande pana la cele agresive, numai la indicatia medicului dermatolog. Cremele tratament contin substante ce au drept scop dizolvarea dopului obstructiv al foliculului, scaderea productiei de sebum si o puternica actiune antibacteriana.

In aceasta etapa, ai grija la cantitatea de produs folosita. Excesul de ingrijire al tenului poate fi la fel de periculos ca si lipsa ei, fiind o cauza frecventa de agravare a acneei. Curatarea excesiva a sebumului, duce la producerea unei cantitati de sebum si mai mare, deoarece glandele sebacee incerca sa faca fata ritmului in care este indepartat acesta.

Se pare că, pentru tratarea tenului acneic sau cel putin pentru ameliorarea acesteia, cele mai eficiente ingrediente ar fi acidul silicic in combinatie cu un antibacterian si un retinoid.

salon cosmetica

Tratament special pentru tenul tau la El Studio!

Pe langa tratamentul si ingrijrea de acasa, tenul acneic are nevoie de atentia unui specialist intr-un salon de cosmetica, unde cosmeticiana realizeaza proceduri si terapii specifice tipului tau de ten. Aceasta iti poate recomanda, de asemenea, si produsele cosmetice potrivite si stabileste programul de ingrijire pentru acasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *