Sfaturi de frumusete si ingrijire in vreme de Covid-19. Vino in salonul virtual El Studio

ingrijire tenului acasa

Întrucât actuala situație ne obligă să renunțăm pentru o perioadă la vizitele la saloanele de infrumusetare si la tratamentele cosmetice și estetice cu care eram obișnuite, ne-am gândit să venim cu câteva informații si sfaturi, în sprijinul vostru, pentru a avea un ritual de ingrijire corespunzator la voi acasa.

Asadar iata cateva sfaturi de frumusete si ingrijire in vreme de Covid-19 de care sa tii cont!

  1. Ingrijirea mainilor – pentru ca este zona cea mai solicitata in aceasta perioada. Mainile tale au nevoie de ingrijire si hidratare asa ca folosește pe timpul zilei o cremă hidratantă, după ce te-ai spălat pe mâini. Poți opta, de asemenea, și pentru unt de corp, ulei de cocos sau de măsline.
  2. Ingrijirea unghiilor si a cuticulelor – in afara de hidratarea mainilor, este important sa avem si o manichiura ingrijita. Mentine-ti manichiura curata si aranjata si aplică ulei de cuticule ca să previi uscarea lor.
  3. Ingrijirea parului acasa – Samponul, masca hidratanta, uleiul pentru varfuri si un produs de styling sunt baza de la care trebuie sa pornesti. Periaza parul de 2 ori pe zi: dimineata si seara. Pentru un par stralucitor, viguros si plin de vitalitate, ofera-i acest moment de rasfat cate 1 minut in cele doua perioade din zi si trateaza-l fara agresivitate. Pe langa acestea, e important să alegi și aparatele potrivite ca să îți aranjezi părul, fără îl arzi.
  4. Ingrijirea tenului acasa – Exfolierea, curățarea, loțiunea tonică și hidratarea pielii. Cei 4 pasi importanti care te vor ajuta să ai o piele curată și moale în fiecare zi. Anumite parti ale fetei (conturul ochilor, buzelor etc.) au o piele mai subtire, fragila. Aceste zone au nevoie de ingrijire speciala, mai ales conturul ochilor si buzele. Acestea sunt zonele mai sensibile ale fetei si au nevoie de atentie speciala. De asemenea, chiar daca stam acasa in aceasta perioada, nu trebuie să lipsească  demachierea și tonifiere în fiecare seară și dimineață, urmate de aplicarea cremelor corespunzătoare fiecărui tip de ten, folosirea măștilor hidratante și a apei termale.

el studio

  1. Buze crapate? – pentru a preveni uscarea excesiva a buzelor, foloseste o crema reparatoare pentru buze sau un balsam de buze hidratant pe bază de ulei, unt de cocos, unt de shea sau un ruj cremos. În plus, seara, înainte de culcare, poti sa aplici puțină cremă de gălbenele. Nu uita sa consumi cat mai multe lichide si sa eviti umezirea acestora cu limba.
  2. Cearcanele inestetice – Stresul și lipsa somnului sunt principalele cauze care duc la apariția cearcănelor, chiar si in aceasta perioada in care se presupune ca ar trebui sa profitam si sa ne odihnim si sa ne relaxam mai mult. Uite cateva dintre trucurile pe care le poti face chiar la tine acasa: acoperă ochii cu felii de castravete, cartofi sau pliculețe de ceai verde, mușețel sau mentă, fierte și răcite înainte, și lasă-le să acționeze timp de zece minute.
  3. Tratarea porilor mariti – Menține întotdeauna tenul curat și demachiază-te înainte să te culci. Una dintre solutiile pe care poti sa le aplici la tine acasa, este tratamentul cu aburi. Toarnă câteva picături de ulei esențial de eucalipt (are efect antibacterian) într-un vas cu apă fierbinte. Așază capul deasupra aburului, acoperă capul cu un prosop și stai așa timp de 10-15 minute. Clătește apoi cu apă călduță.
  4. Solutii de acasa pentru albirea dintilor – unul dintre cele mai cunoscute tratamente naturale de acasa pentru albirea dintilor este folosirea bicarbonatului; periază dinții cu bicarbonat de sodiu de două ori pe săptămână. Iar ca să menții cât mai mult timp efectele unui tratament de albire, folosește o periuță electrică, de preferat una cu cap special de periere, care elimină petele de suprafață.
  5. Exfoliaza pielea – acest process trebuie facut intotdeauna dupa dus, pentru ca apa calda va facilita deschiderea porilor si va usura curatarea pielii. Aplică loțiunea exfoliantă și masează pielea cu mișcări circulare folosind o perie sau un burete, timp de două sau trei minute pe fiecare zonă. La final aplica o crema hidratanta.
  6. Masti naturale – Măștile naturale sunt ideale pentru curățarea și hidratarea tenului si sunt probabil una din cele mai simple modalitati de a avea grija de tenul tau, indiferent de tipul de piele. Însă, ca să obții efectele dorite, este important să folosești masca potrivită pentru tipul tău de ten. De exemplu, pentru tenul acneic este recomandată o mască cu ou, ovăz și miere, în timp ce pentru tenul sensibil este potrivită o mască cu iaurt si ovaz sau castravete si ceai negru. Indiferent de tipul mastii, acestea ofera numeroase beneficii tenului tau: imbunatataesc textura pielii, indeparteaza celulele moarte si ofera stralucire tenului.

sfaturi de frumusete

Pana cand ne vom revedea cu drag in saloanele El Studio, poti urma trucurile si sfaturile noastre pentru un ritual de ingrijire complet la tine acasa!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *