Rutina zilnică de îngrijire a tenului

Se spune că frumusețea vine din interior. Foarte adevărat, însă și frumusețea exterioară contează, mai ales că există trucuri simple care îți înfrumusețează tenul.

Pentru un ten curat, luminos și vizibil mai tânăr, trebuie să ai o rutină zilnică de îngrijire a tenului. Acest articol vine în sprijinul tău cu informații de bază pentru o îngrijire a tenului ca la carte. Dacă ai și sprijinul specialiștilor în domeniu, mai mult ca sigur vei ajunge să te bucuri de un ten îngrijit și sănătos.

Pași simpli în rutina zilnică a îngrijirii tenului

Tenul, ca și mâinile, este expus la impurități. Îngrijirea lui este cheia unui ten sănătos, luminos și lipsit de impurități. Pe lângă etapa de curățare zilnică, există și alte etape ce alcătuiesc rutina zilnică de îngrijire a tenului.

Mai jos găsești pașii de bază pentru îngrijirea zilnică a tenului

Curățarea și igienizarea, care se fac zilnic, dimineața și seara.

Tenul se curață în mod regulat pentru a le permite porilor să respire; un ten curat este, fără doar și poate, mai sănătos, mai îngrijit, mai tânăr. Pentru a realiza acest pas îți sunt necesare doar două produse: un demachiant bun / adaptat tipului de ten și o apă micelara, pentru îndepărtarea impurităților;

Hidratarea, care se face dimineața și seara, cu ajutorul vitaminelor din cremele pentru față. Este important să alegi o cremă potrivită tipului de ten, de zi și de noapte. Fără o hidratare corectă, pielea nu poate face față radicalilor liberi și intervine îmbătrânirea prematură. Pe lângă produsele cosmetice adecvate, trebuie să ai în vedere o alimentație sănătoasă și hidratantă.

Protecția solară [cu obținerea efectului dorit, dacă este folosită pe tot parcursul zilei] ca să eviți uscarea, ridarea și patarea tenului. Se recomandă să alegi creme de față cu factor mai mare de protecție solară, pentru a nu te confrunta cu probleme serioase, în special în zona ochilor;

Un alt sfat util în îngrijirea tenului are legătură cu susținerea proceselor naturale de regenerare. Organismul devine mai leneș după vârsta de 21 de ani și, de aceea, este indicat să susținem procesul natural de regenerare printr-o alimentație corectă și echilibrată: masa de seară să fie mai redusă cantitativ, ultima masă din zi să aibă loc cu 2-3 ore înainte de somn, să consumăm o cantitate mai mare de apă, să folosim produse cosmetice calitative, să apelăm la specialiștii în cosmetică, pentru sfaturi sigure și pentru tratamente faciale profesionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *