Recomandări pentru un păr sănătos și strălucitor

Visezi la un păr sănătos și strălucitor? Atunci, trebuie să știi că unele dintre metodele pe care le folosești pentru îngrijirea părului nu dau rezultatele pe care le aștepți. Dimpotrivă, îți fac mai mult rău decât bine. Astfel, ne-am propus să îți dezvăluim câteva secrete, pentru ca visul tău să devină realitate.

Înainte de a trece la recomandări, vom încerca să îți explicăm, în câteva cuvinte, ce înseamnă un păr sănătos. Este important să înțelegi că firul de păr este format din celule moarte, ceea ce înseamnă că nu poate produce vitamine de unul singur, ci trebuie să absoarbă diverse substanțe din exterior, cum ar fi uleiurile naturale produse de scalp sau nutrienți care se regăsesc în produsele de frumusețe.

Odată lămurit acest aspect, să trecem la recomandările propriu-zise, pe care le puteți citi în rândurile care urmează.

1. Înmuiați părul în oțet, după ce ați folosit șampon, și lăsați-l așa timp de câteva minute, înainte să îl clătiți, pentru ca oțetul să își facă efectul. Ce efect? Încă de la prima utilizare, părul va deveni mai strălucitor.

2. O dată pe lună, aplicați o mască naturală, realizată din avocado.

3. Spălați părul cu albușuri de ouă, în loc de șampon. Deși poate părea ciudat, acest “produs natural” va hidrata părul mai bine decât o fac unele produse cosmetice.

4. Nu spălați părul prea des, pentru a nu înlătura uleiurile naturale produse de scalp, atât de necesare părului.

5. Folosiți șampoane fără sulfați.

6. Înainte să mergeți la culcare, legați ușor părul cu o panglică. Dimineața, vă veți bucura de un păr ca valurile mării. În plus, părul nu se va mai încurca și va crește mai rapid.

7. Masați scalpul în fiecare zi cu o perie din lemn, pentru a activa circulația sângelui și a încuraja creșterea mai rapidă a părului.

8. Protejați părul de efectele negative ale soarelui. Puteți folosi în acest sens produse cosmetice special create pentru sezonul cald.

9. Nu uscați părul prea des. Lăsați-l să se usuce natural sau, eventual, folosiți un balsam care protejează părul de căldura degajată de uscătorul de păr.

10. Lăsați părul să se usuce complet, înainte de a merge la culcare. Altfel, veți avea de suferit a doua zi, când părul nu se va așeza așa cum doriți. Cum părul ud se deteriorează mai ușor, veți scăpa și de această grijă.

11. Uleiul de argan are efecte benefice pentru păr. Îl puteți folosi pentru a trata vârfurile despicate sau scalpul uscat. De asemenea, uleiul de argan poate fi folosit și pe post de balsam pentru păr.

12. Nu periați părul când e ud, pentru că firele de păr sunt mai sensibile în acel moment și se pot rupe mai ușor.

13. Folosiți fețe de pernă din satin sau mătase, pentru a reduce riscul deteriorării părului pe timpul nopții, unul destul de ridicat atunci când fețele de pernă sunt confecționate din alte materiale decât cele menționate.

14. Dacă părul are tendința de a se despica, tundeți vârfurile o dată la fiecare opt săptămâni.

15. Părul are nevoie de vitamina B7, pe care o găsiți în: carnea de pește, de pui, de miel și de vită, dar și în lapte, brânză și albușul de ou. Vitamina B7 (biotina, cum mai este cunoscută) nu este benefică doar pentru păr, ci ajută și la regenerarea pielii.

16. Relaxați-vă! Stresul este factorul principal în deteriorarea părului.

17. Mâncați sănătos! Proteinele, grăsimile naturale și vitaminele trebuie să se regăsească în orice meniu. Evitarea acestora va avea consecințe negative asupra sănătății părului și nu numai.

18. Folosirea cu regularitate a măștilor de păr bogate în vitamine și uleiuri contribuie din plin la sănătatea și frumusețea părului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *