Frumusețea nu vine doar interior, ci și din modul în care te îngrijești

Ai auzit – și, cel mai probabil, nu de puține ori -, sintagma “Frumusețea vine din interior”. Dar, dacă întrebi un specialist în înfrumusețare, îți va spune că este adevărată doar pe jumătate. Cealaltă jumătate de adevăr se ascunde, în cazul unui ten frumos și sănătos, în spatele modului în care te îngrijești de sănătatea întregului organism. Iar El Studio îți oferă câteva sfaturi în acest sens.

Frumusețea nu vine doar interior, ci și din modul în care te îngrijești

Eforturi mici, rezultate mari

Una dintre cele mai comune greșeli în îngrijirea tenului este folosirea cremelor de protecție solară doar pe timpul verii. O astfel de cremă trebuie aplicată zilnic, indiferent de anotimp, pentru că suntem în permanență expuși la efectele negative ale razelor UV, nu doar vara. Cum razele UV accelerează apariția ridurilor, cremele de protecție solară sunt esențiale în procesul anti-aging.

O altă mare greșeală pe care o faci este că nu îndepărtezi machiajul înainte de culcare

O altă mare greșeală pe care o faci este că nu îndepărtezi machiajul înainte de culcare. Acest lucru are doar efecte negative asupra tenului. Dacă vrei un ten frumos și fără imperfecțiuni, nu trebuie să te mai gândești că ești obosită, ci la faptul că un mic efort poate întârzia procesul de îmbătrânire a tenului. Pentru a îndepărta machiajul, ai nevoie de numai câteva minute, nu de ore întregi.

Somnul, esențial pentru ten

Atunci când vine vorba de produse și tratamente cosmetice eficiente împotriva ridurilor, nu poți lăsa nimic la voia întâmplării. Asta, desigur, dacă vrei să te bucuri de un ten fără imperfecțiuni și, apoi, de machiaje de cea mai bună calitate. Cremele și loțiunile cu adevărat hidratante sunt cele care conțin acid hialuronic și vitaminele A și E. Orice make-up artist profesionist îți poate confirma acest lucru.

Somnul stimulează regenerarea celulară și îmbunătățește circulația sanguină

Dacă nu te odihnești suficient, nu te întreba de ce lași impresia că ești tânără doar în cartea de identitate, nu și în realitate. Oboseala accentuată accelerează procesul de îmbătrânire a tenului, așa că, atunci când îi auzi pe cei din jur spunându-ți că trebuie să dormi 7-8 ore în fiecare noapte, urmează-le sfatul. Somnul stimulează regenerarea celulară și îmbunătățește circulația sanguină.

Mai puțin stres, mai multă mișcare

Un stil de viață sedentar contribuie, la rândul lui, la îmbătrânirea prematură a pielii. Nu îți spunem că trebuie să îți petreci toată ziua în sala de fitness, dar accentuăm faptul că, dacă faci mișcare cel puțin 30 de minute în fiecare zi, vei trăi mai mult și mai sănătos. Cele mai recente studii au demonstrat că persoanele active trăiesc cu 10-13 ani mai mult decât persoanele cu un stil de viață sedentar.

Un stil de viață sedentar contribuie, la rândul lui, la îmbătrânirea prematură a pielii

Nu puțini sunt specialiștii care au demonstrat că stresul reprezintă una dintre cauzele îmbătrânirii cutanate. Un nou studiu – realizat, de data aceasta, în California -, subliniază același aspect: un nivel ridicat de stres are urmări negative nu doar asupra tenului, ci asupra sănătății întregului organism. Sfatul nostru? Simplu și eficient: relaxează-te, respiră adânc și rezolvă problemele pe rând.

Alimentație echilibrată și sucuri naturale

Nu în ultimul rând, un ten fără imperfecțiuni are la bază și o alimentație echilibrată. Ai nevoie de mai multe fructe și legume și, cum nu toate alimentele bogate în grăsimi trebuie eliminate, ai grijă să incluzi în meniul tău somon, sardine, nuci și ulei de măsline extra-virgin. Odată adoptat un meniu echilibrat, tenul tău va fi din nou frumos și sănătos, iar organismul îți va fi recunoscător.

Nu în ultimul rând, un ten fără imperfecțiuni are la bază și o alimentație echilibrată

Renunță la băuturile acidulate, care abundă în zaharuri și calorii și grăbesc procesul de îmbătrânire a tenului, și înlocuiește-le cu apă și/sau sucuri naturale. Sucurile naturale sunt bogate în antioxidanți, aminoacizi, săruri, minerale și vitamine. Un smoothie este pe cât de delicios, pe atât de sănătos. Sucurile naturale hidratează tenul uscat și te ajută să scapi de riduri, cearcăne și acnee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *