Frumusetea incepe de la par! Idei esentiale de ingrijire a parului

ingrijirea parului

Ingrijirea parului necesita rabdare, dar si atentie in alegerea unor produse potrivite tipului tau de par. Asa ca, trebuie sa gasesti si o metoda eficienta de a avea grija de el zilnic. Noi avem mai multe idei si sfaturi prin care poti sa ii acorzi parului tau o ingrijire corespunzatoare asa ca am pregatit un articol intreg dedicat acestui subiect!

Fie ca ai parul lung sau scurt, uscat sau gras, drept sau cret, natural colorat sau vopsit, te-ai intrebat daca ai grija asa cum trebuie de parul tau? Crezi ca folosesti produse de ingrijire adecvate tipului tau de par? Oare ar trebuie sa te periezi mai des sau mai rar sau sa renuntati la ondulator, placa sau uscator?

Ingrijirea parului trebuie sa fie o preocupare constanta pentru ca un par frumos poate face diferenta intre o tinuta neglijenta si una aranjata. De aceea este important sa fim la curent cu cat mai multe trucuri si sfaturi care sa ne ajute sa il pastram sanatos, stralucitor si plin de viata!

sfaturi pentru ingrijirea parului la el studio

Sfaturile El Studio pentru ingrijirea parului tau!

In primul rand, este important sa alegi produsele potrivite parului tau, sa il tratezi cu delicatete si sa ai un stil de viata sanatos si echilibrat. Iar impreuna cu toate aceste nu uita sa urmezi si cateva sfaturi esentiale pentru ingrijirea propriu zisa a parului:

  1. Pieptanarea – 10-15 mişcări sunt suficiente pentru a-ţi aranja părul, un număr mai mare ducând la activarea glandelor sebacee, respectiv îngrăşarea părului. Daca te confrunti cu un par incurcat caruia nu-i poti face fata, aplica puţin balsam care nu necesită clătire sau ulei de argan pe perie sau pieptene şi astfel eviţi ruperea inutilă a firelor de păr. Nu uita sa-ti periezi parul si inainte de spalarea acestuia.
  2. Spalarea parului – nu folosi niciodata apa fierbinte pentru spalarea parului. Aceasta nu va curata scalpul, ci dimpotriva, va duce la uscarea acestuia, avand un efect negativ si asupra celulelor capilare, accelerand secreţia de uleiuri specifice pentru a compensa efectul deshidratant.
  3. Uscarea parului – Recomandat este ca părul să se usuce singur, natural, însă dacă timpul nu îţi permite, atunci foloseşte uscătorul de păr la o distanţă de aproximativ 30 de centimetri şi pe o treaptă medie de încălzire. Este indicat sa folosim unul profesional, cu mai multe trepte de viteză și temperatură, cu funcție ionică și funcție aer rece, pentru a proteja părul cât mai mult și a-i oferi volumul necesar.
  4. Folosirea produselor de styling – Dacă foloseşti uscătorul de păr, placa sau ondulatorul, este foarte important să foloseşti produse care să asigure părului tău protecţie termică.
  5. Uleiuri pretioase pentru par pretios – Nu te feri sa folosesti uleiuri pentru par, mai ales daca ai un par ondulat sau cret sau mat. Uleiul face părul mai moale, previne ruperea si vârfurile despicate.
  6. Apeleaza la profesionisti – oricat de bine consideri ca iti aranjezi si iti ingrijesti parul, nu ezita sa apelezi si la sfaturile specialistilor. La oricare coafor El Studio vei gasi specialisti cu care te poti consulta in legatura cu cele mai bune idei pentru aranjarea si ingrijirea parului. De asemenea, la El Studio vei gasi intotdeauna si cele mai bune produse de ingrijire si styling.coafor el studio
  7. Nu incerca experimente acasa – nu risca sa-ti degradezi parul prin incercari agresive de coafare sau de vopsire a parului. Cel mai bine, ceri sfatul profesionistilor inainte de a incerca ceva nou 🙂

Urmand toate aceste sfaturi si indicatii, ii vei oferi parului tau toate elementele de care are nevoie pentru a fi aşa cum ţi–ai dorit întotdeauna – puternic, strălucitor, catifelat şi 100% sănătos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *