Cum alegem crema de fata pentru o ingrijire corecta a tenului?

ingrijirea tenului

Pe langa frumusetea naturala bineinteles, frumusetea unei fete consta si intr-o ingrijire adecvata a tenului. Aceasta parte delicata a corpului nostru este expusa zilnic vantului, poluarii, razelor UV si altor factori nocivi, avand, astfel, nevoie de mai multa atentie si ingrijire decat orice alta zona a pielii.  Insa gama variata de produse existente pe piata ne pot pune intr-o reala dificultate atunci cand trebuie sa ne alegem crema potrivita pentru ingrijirea tenului. Cremele de fata sunt produse pe care femeile le folosesc zilnic si din acest motiv alegerea unei creme care sa se potriveasca pefect tipului de ten si nevoilor personale este extrem de importanta.

Cum trebuie aleasa o crema de fata potrivita tenului nostru?

crema de fataSpecialistii in dermatologie afirma ca alegerea unui crème pentru ten trebuie intotdeauna facuta in functie de ingredientele acesteia, de nevoile tenului si de varsta. Tot acestia mai avertizeaza ca oricat de mult ne-ar placea anumite ingrediente, trebuie sa ne gandim in primul rand la tipul nostru de ten si la nevoile pe care le are pielea noastra pe termen mediu si lung.

Asadar, tipul de ten este cel care ne indica ce tip de crema trebuie sa alegem pentru o ingrijire a tenului corespunzatoare si de durata. In functie de cantitatea de sebum pe care acesta il secreta si de capacitatea pielii de a retine apa, specialistii in dermatologie au identificat 5 tipuri de ten, dar si ce tipuri de crema de fata se potrivesc fiecaruia.

Tenul normal – incepem cu cel mai usor tip de ten si te poti numara printre norocoase daca ai un ten normal. Principala sa caracteristica este echilibrul pentru ca nu necesita nevoi speciale. Acest tip de ten are o circulație bună, pielea nu este nici prea grasă și nici prea uscată, nu prezintă pete, puncte negre. Este prezent în principal la persoanele tinere, cu un metabolism echilibrat. Pielea este suplă, catifelată, elastică. Tenul normal are nevoie de o crema hidratanta, delicata si care sa contina factori de protectie impotriva razelor soarelui.

Tenul sensibil – asa cum ne putem da seama este acel tip de ten predispus la iritatii, reactionand cel mai rapid la factorii externi precum: frigul, căldura, poluarea, stresul, oboseala, emoțiile precum și fumatul sau alimentația. Un astfel de ten are nevoie de creme cu efect hipoalergenic, fara coloranti si conservanti, si bogate in uleiuri hidratante, care sa relaxeze si sa calmeze tenul.

Tenul mixt – cel mai intalnit tip de ten reprezintă o combinație intre tenului gras dispus în zona T, si restul feței (pleoape, obraji, pomeți, gât) care poate avea caracteristicile unui ten uscat, normal sau gras. Pentru ingrjirea unui astfel de ten, specialistii recomanda folosirea de produse de ingrijire diferite pentru fiecare zona in parte: o crema care sa absoarba grasimea din zona T si una care sa hidrateze portiunile uscate.

Tenul uscat – acest tip de ten se recunoaste după pielea subțire, fragilă, ternă întinsă, mată, cu pori mici datorita cantitatii foarte mici de sebum si apa din piele. Ingrijirea acestui tip de ten se face cu ajutorul unei creme foarte hranitoare si cu o curatare mai blanda.

Tenul gras – poate tipul de ten cel mai problematic, se recunoaste prin pelicula lucioasa cauzată de un dezechilibru al glandelor sebacee, care secretă o cantitate prea mare de sebum si pori dilatati pe frunte, nas si barbie. Tenul gras favorizează apariția coșurilor și a acneei. Specialistii recomanda folosirea cremelor si lotiunilor pe baza de apa, cu texturi gelate si efect de reglare a sebumului, produse matifiante si antiinflamatoare.

E simplu să ai un ten sănătos. Trebuie doar sa stii cum sa il îngrijești corect și ce produse ar trebui să folosești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *