Cat de des ar trebui sa ne spalam parul?

Spalatul parului este unul dintre lucrurile pe care simtim ca nu le facem intocmai corect. Unele dintre noi simtim ca il spalam prea des, in timp ce altele simt ca nu il spala destul de des. Raspunsul la aceasta dilema este acela ca ar trebui sa iti cunosti tipul de par.

Picture1

Tipurile de par diferite, necesita o ingrijire diferita. Asadar, daca ati ramas blocate la intrebarea “Cat de des ar trebui sa imi spal parul?”, va invitam sa cititi mai jos cateva sfaturi pentru un samponat eficient.

Sfaturi pentru o spalare a parului eficienta

#1. Pentru Parul Fin si Subtire:
Tipul de par fin si subtire tinde sa absoarba mai mult ulei decat celelalte tipuri de par, ceea ce inseamna ca ar trebui sa il speli cat mai des. Daca este posibil, ar trebui sa iti speli parul in fiecare zi, mai ales daca frecventezi sala de sport. Timpul ar putea sa fie un obstacol (mai ales daca ai parul lung). Totusi, un sampon uscat este o alternativa excelenta care iti va ajuta parul sa absoarba orice ulei in exces din parul tau.

#2. Pentru Parul Mediu:
Depinzand si de textura parului tau, spalatul de 2-3 ori pe saptamana functioneaza de obicei. Parul tau nu acumuleaza atat de mult ulei precum un par subtire si fin, insa nu ascunde atat de mult ulei precum acumuleaza firul de par gros. Incearca pe cat posibil sa nu iti speli parul in fiecare zi.

#3. Pentru Firul de Par Gros:
Pentru fetele cu parul voluminos sau cele cu par cret, samponatul nu ar trebui sa fie cea mai mare grija a voastra. Datorita tipului vostru de par, firele de par groase vor evita acumularea de ulei deoarece dureaza mai mult pentru ca uleiul de pe scalp sa ajunga pe firele de par. Nu e chiar un fapt nebunesc sa iti speli parul o singura data pe saptamana, insa este suficient, doamnelor!

#4. Pentru Parul Natural:
Daca parul vostru este in starea naturala, samponatul constant nu ar fi chiar ceea ce ati avea nevoie. In schimb, puteti adopta metoda “co-wash”. Acesta este procesul prin care completam spalatul cu balsam. Samponatul constant iti poate usca parul (ceea ce nu ti-ai dori), insa balsamul il va mentine stralucitor si hidratat, combatand efectul de uscare. Desigur, exista pe piata mai multe sampoane create pentru acest scop – sa curate parul si sa il hidrateze in acelasi timp, fara a-l usca.

La Shop-ul Online El Studio veti gasi produsele necesare intretinerii podoabei voastre capilare, fara prea multe batai de cap. Shop-ul comercializeaza doar produse create de branduri renumite – precum Wella, NIOXIN, Kerastase sau SP, care nu va vor dezamagi in a va demonstra rezultate pe termen lung, indiferent de tipul parului dumneavoastra – lung, mediu, scurt, subtire sau gros.

Va recomandam calduros sa va informati asupra tipului de par pe care il aveti, sa intrati in shop-ul online, sa cititi descrierile produselor noastre si sa il alegeti pe cel potrivit.

Nu veti regreta alegerea facuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *